03-05/05/2024: Wandelweekend Cheneux

Stenen die spreken

Cheneux is een klein dorpje, gelegen aan de Amblève dat deel uitmaakt van de gemeente Stoumont. Het is een prachtig wandelgebied. Dit wandelweekend is een initiatief van SPES in samenwerking met TAU.

Het weekend start op vrijdagavond 3 mei om 16u00 en eindigt zondagnamiddag 5 mei om 15u00. Tijdens het weekend wordt ook een inleiding gegeven op Franciscus’ mystieke ervaring in La Verna en Luk Bouckaert (SPES) zal stilstaan bij het hoofdthema: “Stenen die spreken”.

We wandelen een dag in de omgeving van Wéry langs de indrukwekkende sites en begraafplaatsen uit het Megalietentijdperk (2000 voor Christus)  en de tweede dag volgen we een riviertje dat zich doorheen rotsen en stenen een weg baant naar de Amblève. Tijdens elke dagtocht is ook een meditatief moment voorzien en ’s avonds leggen we onze ervaringen bijeen.

We logeren in de pastorij van Cheneux (7 personen) en in een oude gerenoveerde hoeve (8 personen). Deelname is beperkt tot 15 personen.

Kostprijs voor het weekend:
140 euro per persoon voor koppels en voor singles die 1 kamer met twee aparte bedden willen delen;  160 euro voor singles met een eigen kamer.

Inschrijvingen
Je kan je per email inschrijven bij Wies Beckers (TAU) of Luk Bouckaert (SPES). Je deelname wordt pas effectief door het bedrag te storten op de rekening van SPES-forum vzw – BE21 7350 1021 5603 met vermelding wandelweekend Cheneux. Het aantal is beperkt tot 15 deelnemers. Wacht dus niet te lang om in te schrijven. Iedereen is welkom!

Stenen die spreken

SPES-Forum Vzw
Naamsesteenweg 355, Gebouw K, lokaal 6 – 3001 Leuven-Heverlee