Nieuwsberichten

Wil je meer weten over onze activiteiten, publicaties en ontmoetingen, schrijf u dan in op onze nieuwsbrief.

Maandelijks stippelt TAU vanuit de Franciscaanse spiritualiteit een mooie wandeling uit. De wandeling van 3-5 mei is in samenwerking met SPES.

Het weekend start op vrijdagavond 3 mei om 16u00 en eindigt zondagnamiddag 5 mei om 15u00. Tijdens het weekend wordt ook een inleiding gegeven op Franciscus’ mystieke ervaring in La Verna en Luk Bouckaert  zal stilstaan bij het hoofdthema: “Stenen die spreken”.

Praktische info op onze agenda.

Dit is de inleidende tekst: Op initiatief van onder meer SPES-Forum werd begin 2023 het Voedselbos in Heverlee gelanceerd. Het Voedselbos krijgt de naam ‘Voedselbos van de Hoop’. Erik Vanleeuw, mede aanstoker van dit project, waar Vzw Spes-forum de initiator en bezieler van is.

Dankzij Congregatie van Zusters Annuntiaten van Heverlee, WZC Annuntiaten Heverlee – Sociopolis en De Wissel vzw komt er een nieuwe ‘eetbare plek’ aan op de H-Hart campus in Heverlee.

Op zaterdag 2 december 2023 wordt tijdens een Heldere Bronnen studiedag dieper ingegaan op het leven en werk van Thich Nhat Hanh en hoe dit ook ons kan inspireren en helpen om een weg te vinden in de complexe en woelige tijden waarin we vandaag leven. 

In deze seminariereeks gaan we op zoek naar hoe het werk en leven van Zen Meester, monnik, denker, dichter en vredesactivist Thich Nhat Hanh (Thay) ons kan inspireren en helpen om individueel en collectief inzicht te verwerven in de talloze uitdagingen die in de zorgsector en in de samenleving in het algemeen op ons afkomen.  We proberen te zien hoe de genoemde uitdagingen bij ons en bij anderen lijden veroorzaken en hoe Thays’ weg van aandacht ook ons en anderen kan helpen om hiermee op een vruchtbare en veerkrachtige manier om te gaan. 

In samenwerking met Sylvester Productions zal deze seminariereeks live worden gestreamd en kan het dus gevolgd worden via een streamlink.

 

Deze reeks staat open voor iedereen. Deelname is gratis, maar inschrijven verplicht. 

SPES-Forum Vzw
Naamsesteenweg 355, Gebouw K, lokaal 6 – 3001 Leuven-Heverlee