De Schaduw van de Kerselaar

Elk jaar in de vroege lente – ongeveer in de periode van de goede week – valt de ochtendzon op zo’n wijze op de ontluikende stam en takken van mijn kerselaar, dat zij op de houten wand achter de boom een schaduwfiguur van ‘Christus op het kruis’ projecteren. Het ‘wonder’ duurt twee tot drie weken. ”

Vanuit deze observatie liet Luk Bouckaert een dichtbundel ontstaan die de natuurmystiek verbindt met de bekende feesten van het kerkelijk jaar.  Zowel in de natuurcyclus als in de christelijke feestdagen toont zich de wet van sterven en verrijzen als het grondpatroon van alle leven.

Het boek is verschenen bij Halewijn (winkelprijs € 14,95). Het boek kan digitaal besteld worden via de uitgever of via Standaard Boekhandel.

SPES-forum brengt of onder eigen beheer of in samenwerking publicaties uit over allerhande thema’s. In de loop der jaren heeft SPES-forum tientallen boeken gepubliceerd.  De boeken van de Heldere Bronnen reeks kosten 15 euro per cahier en de Nederlandstalige SPES Cahiers kosten 10 euro.  Ze kunnen  worden besteld per mail naar info@spesforum.be. Per bestelling worden 4 euro verzendingskosten aangerekend.

SPES-Forum Vzw
Naamsesteenweg 355, Gebouw K, lokaal 6 – 3001 Leuven-Heverlee