Agenda

Op 4 december 2020 bestond SPES-forum 20 jaar. Op regelmatige basis organiseert SPES-forum, ook in partnerschap, evenementen rondom Spiritualiteit in Economie en in de Samenleving.

Franky De Cooman

11-16/10/2021: Princeton Program on Humanities for Business

The Princeton University Faith and Work Initiative, the European SPES Institute – Leuven, and the Business Ethics Center of Corvinus University of Budapest jointly organize a webinar series on Humanities for Business.  The program presents the grand traditions of the Humanities as an untapped resource for business-world problems.

Franky De Cooman

20/11/2021: Studiedag Heldere Bronnen over Ibn-Al-‘Arabi

Ibn al-‘Arabi (Murcia 1165 – Damascus 1240), ook al-saych al-akbar ( de ‘Grootste Meester’) genoemd, is – samen met Rumi – een van de beroemdste mystici uit de geschiedenis van de Islam. Essentieel is voor hem het bestaan van de verbeelding, die de mens in staat stelt om op een aanvullende, anders dan de rationele manier de Werkelijkheid, de ‘Oneness of Being’ nabij te komen.

Franky De Cooman

22-24/10/2021: Zen-weekend met Bart Weetjens

Bart Weetjens, Zen-leraar, sociaal ondernemer en lid van de raad van bestuur van vzw SPES–Forum zal ons, tijdens het weekend van  22-24 oktober, inleiden in de beoefening van Zazen, een eeuwenoude meditatievorm.

SPES-Forum Vzw
Naamsesteenweg 355, Gebouw K, lokaal 6 – 3001 Leuven-Heverlee