Voedselbos: een terugblik én nieuwe activiteit

De aanplant van ons voedselbos mogen we een succes noemen.  Het initiatief kreeg ook de nodige media-aandacht. Op 6 april is er een opvolgsessie betreffende de komende stapstenen.

De ontwikkeling van een – bescheiden – voedselbos op de campus van het Heilig Hartinstituut in Heverlee maakt deel uit van een breder project dat door de Stuurgroep ’Boerderij van de Hoop’ sinds 2 februari 2021 werd voorbereid en uitgewerkt. Dit breder project heeft tot doel op de campus een nieuwe manier van denken en leven te ontwikkelen die paus Franciscus in Laudato Si’ omschrijft als integrale ecologie. Om deze gedachte in concrete daden om te zetten, wil de Stuurgroep op de campus een gedragen spiritueel, ecologisch en sociaal project ontwikkelen dat alle partners op de campus maar ook de buurtbewoners en nieuwe doelgroepen aanspreekt.
Dit project waar Vzw Spes-forum de initiator en bezieler van is, wordt mee mogelijk gemaakt door de Congregatie van Zusters Annuntiaten van Heverlee, WZC Annuntiaten Heverlee – Sociopolis, De Wissel vzw en Velt vzw , onder de kundige leiding van Jan Vannoppen en Trees De Bruyne!

Is je interesse gewekt voor dit mooie project, dan ben je welkom ‘s avonds op 6 april voor een opvolgbijeenkomst.

Inschrijven graag via https://forms.gle/7MhUWdamiyeCSKG69

 

SPES-Forum Vzw
Naamsesteenweg 355, Gebouw K, lokaal 6 – 3001 Leuven-Heverlee