Voedselbosproject

Op donderdag 27/10 om 20:00 vindt in de ontmoetingsruimte van Woon- en Zorgcentrum Annuntiaten Heverlee, Naamsesteenweg 353, 3001 Heverlee de introductieavond plaats van een voedselbosproject waarin verschillende partners de krachten willen bundelen en waaraan de vzw SPES-forum meewerkt.  

De ontwikkeling van een voedselbos op de campus van het Heilig Hartinstituut in Heverlee maak deel uit van een breder project dat door de Stuurgroep ’Boerderij van de Hoop’ sinds 2 februari 2021 werd voorbereid en uitgewerkt.

Dit breder project heeft tot doel op de campus een nieuwe manier van denken en leven te ontwikkelen die paus Franciscus in Laudato Si’ omschrijft als integrale ecologie. Om deze gedachte in concrete daden om te zetten, wil de Stuurgroep op de campus een gedragen spiritueel, ecologisch en sociaal project ontwikkelen dat alle partners op de campus maar ook de buurtbewoners en nieuwe doelgroepen aanspreekt.

Een eerste stap in die richting is de aanleg van een ‘voedselbos’ vlak bij het WZC . De Heer Jan Vanoppen van de vzw VELT werd aangesproken om het project professioneel te begeleiden.

 

Inschrijven voor deze avond kan via deze link: https://forms.gle/CVrWt5YJxYVkkicz5.

SPES-Forum Vzw
Naamsesteenweg 355, Gebouw K, lokaal 6 – 3001 Leuven-Heverlee